ورزش در فضای باز که به آن ورزش سبز نیز می گویند، فواید بی شماری دارد که فراتر از سلامت جسمانی است. در مقایسه با محیطهای سرپوشیده مانند باشگاه ، ورزش بیرون از خانه میتواند مزایای بیشتری را به همراه داشته باشد که ممکن است در محیطهای سرپوشیده به دست نیاورید.
بسیاری از مطالعات بررسی کرده اند که ورزش در فضای باز با ورزش در داخل خانه چه تفاوت های دارند. محققان می گویند ورزش بیرون از خانه می تواند روحیه را بهتر کند و سلامت روانی را افزایش دهد. در فضای باز، ارتباطات اجتماعی بیشتر است و مزایای متعدد دیگری برای کیفیت زندگی دارد. اگر آب و هوا اجازه دهد، ورزش در فضای باز می تواند تغییر بزرگی در سرعت محیط های داخلی گاهی اوقات تاریک و خفه کننده باشد
در این مقاله از آلفا فیت 5 تا از فواید اصلی ورزش بیرون از خانه را خدمت شما همراهان گرامی معرفی می کنیم.
1. ورزش بیرون از خانه برای درمان افسردگی خوب است
ورزش به طور کلی به کاهش افسردگی کمک می کند. در حین ورزش، بدن شما اندورفین ترشح می کند که هورمون طبیعی حس خوب بدن است که به تسکین درد نیز کمک می کند. مطالعات نشان می دهد افرادی که ورزش می کنند نسبت به افرادی که فعالیت ندارند کمتر دچار افسردگی می شوند.
هنگامی که صحبت از ورزش در فضای باز در مقابل ورزش در داخل خانه می شود، برخی شواهد نشان می دهد که بودن در فضای باز نسبت به داخل خانه تأثیر بیشتری در تسکین افسردگی دارد.
شرکت کنندگان مبتلا به افسردگی در یک مطالعه بعد از یک دوره ورزش در فضای باز در مقایسه با داخل خانه احساس فعالیت بیشتری داشتند و خلق و خوی بهتری را تجربه کردند.
2. ورزش بیرون از خانه برای روحیه عالی است
ورزش علاوه بر کاهش احساسات منفی مانند افسردگی، اضطراب و خشم، به تقویت احساسات مثبت نیز کمک می کند. کارشناسان می گویند که در عرض پنج دقیقه پس از ورزش، افراد می توانند متوجه بهبود خلق و خوی خود شوند.
همچنین به نظر می رسد رابطه بین خلق و خوی مثبت و ورزش از هر دو طرف پیش می رود. یک کارآزمایی بالینی در سال 2018 نشان داد که داشتن روحیه مثبت از قبل انگیزه شرکت کنندگان را برای ادامه دادن به اهداف فعالیت بدنی خود افزایش می دهد.
ورزش به صورت کلی برای روحیه تاثیر مثبت دارد، چه در داخل خانه و چه بیرون از خانه. اما اخیراً تحقیقات بیشتر نشان داده است که ورزش در فضای باز می تواند تاثیر بیشتری از ورزش در فضای بسته دارد.
ورزش همچنین برای اعتماد به نفس مفید است. حتی پنج دقیقه ورزش در فضای باز منجر به افزایش اعتماد به نفس می شود و این نتایج می تواند به ویژه در جوانان قابل توجه باشد.
3. به ورزش کردن وابسته می شوید
پایبندی به یک برنامه ورزشی ممکن است دشوار باشد. پایبندی به ورزش به ویژه برای افرادی که تازه وارد فعالیت بدنی شده اند چالش برانگیز است. تحقیقات نشان می دهد که موانع مختلف فیزیکی، روانی و محیطی افراد را از اتخاذ یک برنامه ورزشی باز می دارد. ورزش در فضای باز ممکن است انگیزه افراد را تقویت کند.
یک کارآزمایی بالینی در سال 2015 به تفاوت در نتایج بین یک تمرین روتین در فضای باز و تمرین در فضای بسته پرداخت. هر دو گروه همان برنامه تمرینی 12 هفته ای را انجام دادند، اما یک گروه آن را در داخل خانه و گروه دیگر آن را در فضای باز انجام دادند. نتایج نشان داد که تمرین در فضای باز با میزان وابستگی به ورزش به طور قابل توجهی بیشتر از تمرین در فضای سرپوشیده است. این مطالعه همچنین نشان داد که علائم افسردگی کاهش یافته.
نویسندگان همچنین پیشنهاد میکنند که ورزش در فضای باز زمانی که در یک محیط طبیعی در مقایسه با یک محیط سرپوشیده، مانند یک باشگاه، که به افزایش فشار تمایل دارد، آسانتر به نظر میرسد.
4. با طبیعت دوست می شوید
بسیاری از مردم هنگام تمرین در فضای باز بیشتر از ورزش لذت می برند، این راهی برای ارتباط با طبیعت است.
ورزش بیرون از خانه به خصوص در مکانی که خوش آب و هوا باشد و منظره طبیعی داشته باشد بسیار لذت بخش است. ورزش در فضای باز باعث می شود که با طیبعت بیشتر ارتباط برقرار کنید و به طبیعت علاقه بیشتری نشان دهید.
6. تقویت ارتباطات اجتماعی
ورزش در فضای باز همچنین فرصتی عالی برای تقویت مهارت های اجتماعی است. گروههای ورزشی افراد را بر سر یک هدف مشترک گرد هم میآورند، یعنی داشتن سلامتی و لذت بردن از بخشی از یک سبک زندگی فعال. همانطور که افراد در خارج از منزل از ورزش لذت می برند و به آن ادامه می دهند، در صورتی که یک مولفه اجتماعی در آن دخیل باشد، افراد نیز ممکن است تمایل بیشتری به ورزش داشته باشند.
همراه شدن با گروه های ورزشی در فضای باز می تواند مزایای ذهنی و جسمی فعالیت را بیشتر کند. از آنجایی که بیرون از منزل بودن باعث افزایش خلق و خوی افراد می شود، ممکن است افراد در حین ورزش احساس کنند بیشتر با اطرافیان خود معاشرت می کنند.
این ترکیب ورزش، طبیعت و معاشرت می تواند رویکردی موثر برای مدیریت و حمایت از سلامت روان باشد. از آنجایی که هر سه مولفه نتایج خلق و خوی مثبتی ایجاد می کنند، ترکیب همه آنها به طور همزمان ممکن است اثر هم افزایی بر بهزیستی داشته باشد.